Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.05.2003.

17:25

Finale Kupa - Sartid:"Rasterećeno", Zvezda:"Imperativ"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Sartida i Crvene zvezde u četvrtak na stadionu Partizana od 17 časova i 30 minuta igraju finalnu utakmicu Kupa SCG. Prošle godine, takodje 29. maja, Zvezda je golom Mihajla Pjanovića pobedila istog rivala i stigla do trofeja.

Trener Smederevaca, Milenko Kiković, izrazio je želju da meč sa Zvezdom bude utakmica dostojna finala Kupa:
»Ulazimo potpuno rasterećeni, jer smo obezbedili opstanak u ligi. Zvezda jeste favorit, ali mi znamo i njene slabe strane. Trudićemo se da napravimo iznenadjenje i dodjemo do pobede koja bi nam bila od velikog značaja. Sartid je poslednje dve godine igrao u Evropi, tako da moji momci znaju, koliki je motiv za plasman u evropsko takmičenje», kaže Kiković.

Igrač Sartida Boris Vasković takodje najavljuje veliku borbu
»Svesni smo da nas očekuje izuzetno teška utakmica. Opstanak u ligi, sigurno da nam nije bio cilj na početku sezone, već plasman u Evropu. Ovako, ukazala nam se šansa da prečicom stignemo do tog cilja preko Kupa i tu priliku nećemo ispustiti», rekao je Vasković.

Trener crveno-belih Zoran Filipović očekuje da njegovi igrači savladaju psihološki pritisak zbog imperativa osvajanja trofeja:

»Sartid ima olakšan posao, jer su izborili opstanak u ligi. Sa druge strane, mi imamo imperativ da osvojimo trofej, jer je Zvezda navikla na pehare. Igramo protiv kvalitetnog protivnika sa dosta kvalitenih igrača koji dugo igraju zajedno, ali i moji igrači poseduju kvalitet. Nadam se da će imati i karakter i smireno ući u meč uprkos činjenici da samo osvajanjem Kupa spašavamo sezonu».

Debitant u reprezentaciji SCG, Dragan Mladenović, smatra da Zvezda dobro igra utakmice od velikog značaja:

»Naš cilj je odbrana trofeja. Biće teško, iako situacija na tabeli tako ne govori. Nadam se pobedi, jer Crvena zvezda zna da igra utakmice koje nešto znače. To smo pokazali ove sezone».

Ulaznice za finale Kupa prodaju se na blagajnama stadiona Partizana, Crvene zvezde i Sartida. Cene su: «zapad» 200 dinara, «istok» 150, a «sever» i «jug», 100 dinara. Meč sudi Miroslav Radoman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu