Ćavi najbolji igrač turnira

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2008.

11:26

Default images

Vezni igrač reprezentacije Španije Ćavi Hernandez proglašen je za najboljeg igrača Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj. 28-godišnji as Barselone bio je jedan od ključnih igrača na putu Španaca do titule prvaka Evrope. Odigrao je 5 utakmica, postigao 1 gol i imao 89 odsto uspešnih dodavanja.

Bio je strelac prvog gola u polufinalnoj pobedi nad Rusijom (3-0).

Trijumf nad Nemačkom (1-0) u finalu Evropskog prvenstva je Ćavijeva 63. utakmica u dresu nacionalnog tima.

Debitovao je u novembru 2000. godine. Na prošlom kontinentalnom šampionatu, u Portugalu, bio je u 23-članom sastavu tadašnjeg selektora Injakija Saeza, ali nije ulazio u igru, da bi se do Svetskog prvenstva u Nemačkoj izborio za status standardnog prvotimca 'crvene furije'.

Izbor najboljeg igrača turnira u Austriji i Švajcarskoj izvršila je Tehnička komisija Uefe, koja je u obzir uzela i glasove navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: