Oliveira nije mogao dalje od druge runde: Mahačev slavio u borbi godine!

Ruski borac Islam Mahačev savladao je Brazilca Čarlsa Oliveiru u glavnoj borbi UFC 280.

Izvor:

Subota, 22.10.2022.

23:10

Oliveira nije mogao dalje od druge runde: Mahačev slavio u borbi godine!
Foto: Profimedia

Na taj način je osovjio pojas lake kategorije pred 18.000 navijača u "Etihad areni“ u Abu Dabiju. Tu titulu je do odlaska u penziju držao njegov prijatelj i trener Habib Nurmagomedov kojem je i dao pojas nakon meča.

Sve se vrtelo oko broja 11. Mahačev je stigao do 11. pobede u nizu, a ujedno je identičan niz prekinuo. Oliveira ni drugi put nije uspeo da stigne do ovog pojasa, a ovaj put nije bila kobna vaga, već je meč predao u drugoj rundi,

Mahačev je od starta kontrolisao borbu, a u drugoj rundi je pogodio nekoliko udaraca što mu je olakšalo da kontroliše grogiranog brazilskog borca. Oliveira se ubrzo našao na zemlji, usledilo je davljenje, a potom i tapkanje kojom je borba okončana.

Plan je da Mahačev prvu odbranu pojasa ima u borbi protiv Aleksandra Volkanovskog, šampiona perolake kategorije. Taj meč bi trebalo da bude organizovan u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: