Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 20.06.2010.

23:16

Hirvonen: “Zadovoljan sam“

Vozač Forda Miko Hirvonen na najbolji način je iskoristio 43. Srbija reli kao pripremu za Reli Bugarske u okviru Svetskog reli šampionata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Finac je bio bez premca od starta do cilja relija, a na kraju je odneo pobedu u bodovanju za šampionat Srbije i to veoma ubedljivo.

„Srbija reli je bio veliki izazov, vremenski uslovi su se stalno menjali, ali smo mi odradili ono zbog čega smo i došli ovde, testirali smo automobil pred nastavak sezone u Svetskom reli šampionatu“, rekao je Hirvonen.

Hirvonen tokom 18 specijalnih ispita prosto 'oduvao' rivale iz Srbije, ali i okolnih zemalja i na kraju je zasluženo slavio, ali se čini da nije vozio punom snagom. Reli Bugarske je na programu od 9. do 11. jula, a do tada će svetski vicešampion imati još mnogo posla da bi potpuno spreman dočekao to takmičenje.

U Srbiju smo došli s ciljem da istestiramo automobil i to smo i uradili. Nisam vozio punom snagom, ali sam zadovoljan. U ponedeljak već idem u Englesku gde me očekuju nova testiranja, a potom putujem u Malagu pre Bugarske“, rekao je Finac.

Svetski reli vicešampion je istakao da je prezadovoljan zbog dobrodošlice kakvu je osetio u Srbiji i da će se rado vratiti opet.

Svideo mi se moj boravak u Beogradu, navijači su po izuzetno lošem vremenu ipak došli da nas pozdrave i nadam se da su uživali. Grad je lep, devojke su lepe, a hrana je odlična. Posebno su mi se svideli ćevapi“, istakao je Hirvonen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu