Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 02.01.2017.

23:47

Počeo Dakar reli, Sagmajster 95. prvog dana

Prvim etapom u dužini od 454 kilometra od glavnog grada Paragvaja do Resistensije u Argentini počeo je 39. Dakar reli, deveti u Južnoj Americi.

Izvor: AK

Autor: AK

Počeo Dakar reli, Sagmajster 95. prvog dana
Foto: Tanjug/AP

Tokom 12 etapa vozači će u automobilima, kamionima, kvadovima i na motorima preći više o 9.000 kilometara preko Južne Amerike, a voziće i kroz Boliviju.

Naš predstavnik Gabor Sagmajster je na svom KTM-u prošao kroz cilj kao 95. u trci motociklista.

Na startu relija pobedu u konkurenciji motociklista ostvario je Španac Huan Pedrero Garsija, nakon što je najbrži vozač prvog dana Ksavijer de Soltrair kažnjen zbog prebrze vožnje.

Kod vozača automobila pobedio je Naser Al-Atljah iz Bahreina, ispred Španaca Ponsa, Rome i Karlosa Sajnsa, a bivši šampion sveta u reliju Sebastijan Loeb je stigao kao šesti.

U trci kvadova najbrži je bio Brazilac Marselo Medelros, Tim Korner iz Holandije je pobedio u trci UTV vozila, dok je najbrži kod kamiondžija bio Čeh Martin Kolomi.

Druga etapa na programu je u utorak od Resistencije do San Migel de Takumana u dužini od 803 kilometra za automobile, motore, kvadove i UTV, dok će kamioni preći 812.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu