Nova vest
Auto-moto

Sreda, 14.07.2010.

19:55

Rosi se nada povratku u nedelju

Devetostruki Moto GP šampion Valentino Rosi nada se da će učestvovati na ovonedeljnoj trci za Veliku nagradu Nemačke, šest nedelja posle loma noge.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Rosi je doživeo dvostruki prelom potkolenice na treningu pred italijansku rundu šampionata, a prvobitno mu je rečeno da će biti van staze bar tri meseca.

’Doktor’ je međutim odlučio da vozi na stazi „Zahsenring“ ako medicinski zvaničnici u Nemačkoj to dozvole.

Uzbuđen sam jer moji doktori mogu da vozim ovog vikenda“, rekao je Rosi, koji je testirao motor Jamahe za Svetski Superbajk šampionat, „U četvrtak ću posetiti medicinske zvaničnike i doneti konačnu odluku“.

31-godišnji vozač Jamahe je propustio već četiri trke šampionata i pao je na sedmo mesto u generalnom plasmanu, dok se na čelu nalazi njegov timski kolega Horhe Lorenco.

Test vozač Jamahe Vataru Jošikava, koji je menjao Rosija na trci u Kataloniji, ponovo će biti drugi vozač ekipe ako doktori ne odobre Rosijev povratak na stazu.

Radujem se što ću videti sve i što ću ponovo biti u padoku. Umorio sam se od sedenja kod kuće. Vataru će biti ponovo sa nama i ako bude problema on će ponovo naći na mom motoru“, istakao je Rosi.

Aktuelni šampion kraljevske klase očekuje da bi mu dve trke bile potrebne da se vrati u punu formu. Nedelju dana posle trke u Nemačkoj na programu je Velika nagrada Sjedinjenih Država, a potom sledi tronedeljna pauza pre češke runde na stazi „Brno“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu