Nova vest
Auto-moto

Subota, 22.05.2010.

14:58

Rosi na pol poziciji u Francuskoj

Aktuelni šampion kraljevske klase Valentino Rosi startovaće sa pol pozicije na trećoj trci sezone Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Francuske.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Vozač Jamahe je do prvog pola u ovogodišnjem šampionatu došao krugom u vremenu od 1:33.828 minuta na stazi "Bugati" u Le Manu.

'Doktoru' će se u prvom redu na startu trke, u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu, pridružiti timski kolega i vodeći u generalnom plasmanu Horhe Lorenco i Dani Pedrosa na Repsol Hondi.

Zadovoljan sam vremenskim uslovima i osećam veliko samopouzdanje pred trku. Uvek je odlično startovati sa pol pozicije, a ovoga puta sam ostvario odlično vreme. Ipak, pomalo sam zabrinut zbog ramena jer sam posle otprilike deset krugova počeo da gubim snagu“, rekao je Rosi posle osigurane 59. pol pozicije u svim klasama.

Na samom početku drugog startnog reda naći će se vozač Dukatija Kejsi Stoner, a potom će slediti njegov timski kolega Niki Hejden, Randi de Punije na privatnoj Hondi ekipe LCR, drugi vozač Repsol Honda Andrea Doviciozo i Kolin Edvards na Jamahi Teh 3 tima. Prvu desetoricu na startu treće trke sezone kompletiraće Loris Kapirosi na Suzukiju i vozač Pramak Dukatija Aleks Espargaro.

Kvalifikacije u Le Manu su protekle bez incidenata, ali uz odsustvo ovogodišnjeg rukija u najjačoj klasi Alvara Bautiste. Mladi vozač Suzukija se povredio prošle nedelje tokom treninga i pitanje je da li će uopšte moći da se nađe na startu trke u Francuskoj.

Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Francuske:
1. Valentino Rosi (Italija) Fiat Jamaha 1:33.826
2. Horhe Lorenco (Španija) Fiat Jamaha + 0.054
3. Dani Pedrosa (Španija) Repsol Honda + 0.165
4. Kejsi Stoner (Australija) Marlboro Dukati + 0.416
5. Niki Hejden (SAD) Marlboro Dukati + 0.437
6. Randi de Punije (Francuska) LCR Honda + 0.666
7. Andrea Doviciozo (Italija) Repsol Honda + 0.796
8. Kolin Edvards (SAD) Monster Jamaha Teh 3 + 0.896
9. Loris Kapirosi (Italija) Rizla Suzuki + 0.898
10. Aleks Espargaro (Španija) Pramak Dukati + 1.106
11. Marko Melandri (Italija) San Karlo Honda Gresini + 1.115
12. Ben Spiz (SAD) Monster Jamaha Teh 3 + 1.512
13. Marko Simončeli (Italija) San Karlo Honda Gresini + 1.534
14. Hiroši Aojama (Japan) Interveten Honda + 1.571
15. Hektor Barbera (Španija) Aspar Dukati + 1.915
16. Mika Kalio (Finska) Pramak Dukati + 2.402
Alvaro Bautista (Španija) Rizla Suzuki nije vozio

Sa pol pozicije u kategoriji Moto2 u Le Manu startovaće Amerikanac Keni Nojes, a pratiće ga Juki Takahaši iz Japana i Španac Aleks Debon. Do najboljeg startnog mesta u klasi do 125 kubika došao je vodeći u plasmanu Španac Nikolas Terol na Apriliji, a u prvom redu će mu se pridružiti trojica vozača Derbija sunarodnik Pol Espargaro, Sandro Korteze iz Nemačke i još jedan zemljak Mark Markes.

Više o trci za Veliku nagradu Francuske možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

12 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu