Nova vest
Auto-moto

Subota, 11.04.2009.

15:09

Rosi pomaže žrtvama zemljotresa

Osmostruki Moto GP šampion Valentino Rosi odlučio je da zaradu od pisanja kolumne za Gazetu delo Sport pokloni žrtvama zemljotresa u centralnoj Italiji.

Izvor: B92, AFP

Autor:B92, AFP

Default images

'Doktor' potiče iz Marće, koji se nalazi pored regije Abruco, pogođenog zemljostresom koji je odneo 291 život, a tokom sezone, koja počinje u nedelju trkom za Veliku nagradu Katara, će pisati kolumnu za najčitanije italijanske novine.

"Ne bi bilo u redu da uzmem novac za pisanje kolumne. Zajedno sa ljudima u Gazeti odlučio sam da zarađeni novac poklonim u humanitarne svrhe", rekao je Rosi, "Ipak, to ću pisati iz zabave, a sav novac koji dobijem ove sezone daću žrtvama zemljotresa u regionu Abruco pošto smatram da je njima u ovom trenutku pomoć najvažnija".

Rosi će, takođe, nositi nalepnicu na svojoj Jamahi kojom će odati počast ljudima iz regije Abruco, kojih je 28.000 ostalo bez domova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu