Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 05.06.2022.

14:44

Katastrofalna komedija u Barseloni zasenila dominaciju Kvartarara VIDEO

Fabio Kvartararo pobedio je na trci u Barseloni na stazi "Katalunja", ali je njegov trijumf pao u senku nestvarne greške Aleša Espargara.

Izvor: SN

Autor: SN

Katastrofalna komedija u Barseloni zasenila dominaciju Kvartarara VIDEO
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Fabio Kvartararo, aktuelni šampion, bez ikakvih problema je pobedio u Barseloni nakon incidenta u prvom krugu.

Čovek koji je drugi u šampionatu sveta, Aleš Espargaro, u poslednjem krugu je napravio komičnu grešku koja će ga jako skupo koštati.

Espargaro je počeo sa pol pozicije, a pred početak poslednjeg kruga bio je drugi. On je prošao kroz cilj i počeo da slavi misleći da je trka gotova, čak je sišao sa staze i prišao publici.

Svi u njegovom boksu su se hvatali za glavu, ostao je još ceo krug, a on toga nije ni bio svestan. Trku je potom završio na petom mestu i ostao bez jako važnih bodova za titulu šampiona sveta.

Dakle, Kvartararo je pobedio ispred Horhea Martina i Žoana Zarka i ima preko 20 bodova prednosti nad Espargarom u generalnom poretku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

19 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu