Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 04.04.2021.

16:42

"Festival incidenata" – istorijska pobeda Akoste

Pedro Akosta, španski motociklista, osvojio je trku za VN Katara u Moto3 šampionatu.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Profimedia

Sjajna trka u Dohi doneli su nam vozači Moto3 kategorije, a pobednik je bio Pedro Akosta neposredno ispred Derina Bindera, a treći je bio Nikolo Antoneli.

Trka jeste bila sjajna i vrlo uzbudljiva, a obeležio je i veliki broj padova, ljudi poput Mekfija, Salača, Alkobe nisu završili drugu trku u sezoni.

Pedro Akosta je počeo iz pitlejna i sa zaostatkom od deset sekundi, ali se na dva kruga pre kraja borio za mesto na pobedničkom postolju, da bi u poslednjem krugu uspeo da osigura pobedu i da kroz cilj prođe neposredno ispred Bindera.

Sa ovom pobedom je Akosta prvoplasirani u šampionatu, nakon što je na prethodnoj trci završio kao drugi, a niko nikada nije počeo trku iz pitlejna i na kraju bio pobednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu