Nova vest
Auto-moto

Petak, 20.05.2011.

14:08

Baton: „Moto GP vozači su ludaci“

Vozač Meklarena Dženson Baton rekao je da su za njega Moto GP vozači apsolutni ludaci u poređenju sa njegovim rivalima u Formuli 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Baton je zajedno sa brojnim zvezdama, među kojima je bio i devetostruki Moto GP šampion Valentino Rosi, pre nekoliko dana prisustvovao otkrivanju novog izgleda kompleksa boksova na stazi „Silverston“. Tada je u intervjuu za BBC rekao da su motociklisti jednostavno ’van ovog sveta’.

Totalno je ludo jer jedan drugog guraju do granica. Ti momci su fantastični vozači, ali su i apsolutni ludaci. Gledao sam trku u Le Manu prethodnog vikenda i mogu reći da su oni skroz van ovog sveta“, rekao je Baton.

Trku za Veliku nagradu Francuske u Moto GP šampionatu obeležio je udes vozača Repsol Honde Danija Pedrose i Marka Simončelija na San Karlo Hondi Gresini, iz koje je Španac izašao sa lomom ključne kosti. U Le Manu se desio i incident tokom zagrevanja, kada je Kejsi Stoner udario Randija de Punijea u ruku jer mu je ušao u putanju.

Njih dvojica su bili tako blizu jedan drugog, a još su i razmenjivali udarce. Mi to ne možemo, jer ne možemo da dohvatimo“, istakao je Baton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu