Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.05.2019.

18:06

Hamilton: Moja najteža trka

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je trka u Monaku bila najteža koju je vozio, a pobedu je posvetio trostrukom šampionu Formule 1 Nikiju Laudi.

Izvor: SN

Autor: SN

Hamilton: Moja najteža trka
Photo by Dan Istitene/Getty Images

"Ovo je definitivno bila najteža trka. Ali, bez obzira na sve, borio sam se duhom Nikija, on je mnogo uticao na naš tim i znam da će gledati. Pokušao sam da ostanem koncentrisan i učinim ga ponosnim, to je bio cilj tokom čitavog vikenda, svima mnogo nedostaje", rekao je Hamilton.

Hamilton je pobedio u Monaku i ostvario 77. pobedu u karijeri. On je imao velikih problema sa gumama, u više navrata je pitao ekipu da li da ide u boks, ali je izdržao napade Maksa Verstapena iz Red Bula i ostvario važnu pobedu.

"Nisam vozio na 'praznim' gumama još od 2009. godine, kada me je Meklaren dugo ostavio na stazi u Šangaju. Ovde je odlična publika, nadam se da nije bilo dosadno. Bilo je napeto, nije trebalo da idem u boks, naučio sam na teži način. Bio je pogrešan set guma, ako pogledate zadnje gume, imali smo kontakt u šikani, ali ekipa je obavila neverovatan posao i ponosan sam što sam deo nje. Nadam se da ćemo nastaviti ovako", naveo je on.

Dva kruga pre kraja došlo je do kontatka Mercedesa i Red Bula, u pokušaju Verstapena da pretekne Hamiltona.

"Bilo je blizu, na sreću, video sam ga u poslednjem trenutku. Mislim da je njegovo prednje krilo bilo pored mog zadnjeg točka, uplašio sam se da sam ostao bez guma", rekao je Hamilton.

Verstapen je drugi prošao kroz cilj, ali je zbog kazne od pet sekundi zbog nebezbednog izlaska iz boksa i kontakta sa Valterijem Botasom iz Mercedesa, zauzeo četvrto mesto, a njegova druga pozicija pripala je Sebastijanu Fetelu iz Ferarija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu