Nova vest
Auto-moto

Petak, 16.02.2018.

14:57

Vilijams brani izbor vozača: Sirotkin nije "plaćenik"

Zamenica direktora ekipe Vilijams u Formuli 1 Kler Vilijams stala je u odbranu odluke tima o angažovanju Lensa Strola i Sergeja Sirotkina u predstojećoj sezoni.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Vilijams brani izbor vozača: Sirotkin nije

Vilijams je istakla da nije pošteno nikoga nazivati "plaćenim vozačem".

Mnogi su skeptični po pitanju izbora 22-godišnjeg Sirotkina, koji se takmičio u Formuli 2, umesto Roberta Kubice kao zamene za Felipea Masu. Sirotkin je neiskusan, ali ima veliki sponzorski ugovor.

"Nije ništa novo u Formuli 1 da uz vozača ide i novac i hvala nebesima da je tako. Bilo bi neverovatno naivno da neko kaže da su takvi vozači plaćeni. Sjajno je što su partneri finasijski podržali vozača, to je sjajno za tim i za njega. Ovo je skup sport, ne samo Formula 1 nego i granski sportovi automobilizma", rekla je Vilijams.

Ekipa Vilijams predstavila je bolid za narednu sezonu - FW41, za koji je navedno da je "znatno drugačiji" od prethodnika. Tehnički direktor Vilijamsa Pedi Lav rekao je da će Vilijams koristiti Mercedesove motore i da je ekipa napravila brojne radikalne promene kako bi se bolid razvijao.

"Sirotkin je izabran u ekipu prema zaslugama. Tim ljudi koji je birao vozače ne zna za finansije, nije u to uključen. Odluka je doneta prema podacima vozača, a Sirotkin je dobio mesto jer ga je zaslužio", dodao je Lav.

Lav je rekao da Vilijams dovodi samo talentovane vozače, pošto je je to "opasan biznis" i ne želi nekome da dozvoli da vozi samo zato što ima sponzorski ugovor.

Vilijams je prošlu sezonu završio na petom mestu u konkurenciji konstruktora. Poslednju pobedu ekipa je ostvarila 2012. godine, u trci za Veliku nagradu Španije.

Šampionat Formule 1 počinje 25. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu