Nova vest
Auto-moto

Subota, 11.06.2011.

23:31

Strašan udes Rokenfelera u Le Manu

Samo nekoliko sati pošto je Alan Mekniš izašao nepovređen iz udesa na “24 časa Le Mana”, još jedan vozač Audija Majk Rokenfeler imao je još stravičniju nesreću.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mladi Nemac je, srećom, kao i Mekniš, iz olupine svog prototipa R18 izašao sam, ali je odmah prebačen u bolnicu na detaljnije preglede.

Samo nekoliko trenutaka pre nesreće, Rokenfeler je Audi sa brojem 1 doveo do druge pozicije, kada je vozač Ferarija, koji se nalazio ispred njega, promenio pravac i Nemac nije mogao da izbegne kontakt u delu staze između Mulsana i krivine Indijanapolis.

Posle kontakta Rokenfelerov Audi je udario u zaštitnu ogradu sa leve strane, a potom se odbio na drugu stranu, pre jakog udarca u barijere na desnom delu staze. Prototip se i zapalio i za veoma kratko vreme od njega je ostala samo olupina, dok je na stazu odmah izašlo bezbednosno vozilo. Iako se u prvom trenutku strahovalo za najgore, posle 20 minuta neizvesnosti iz Audija su objavili da je Rokenfeler uspeo da se izvuče iz olupine.

Posle osam sati u vođstvu se nalazi Audi sa brojem 2, koji je startovao sa pol pozicije, a za čijim volanom se nalazi Andre Loterer, a iza slede Mark Žene i Sebastijan Burde u Pežoima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu