Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 05.09.2010.

19:29

Milić ubedljivo najbrži u Negotinu

Međunarodnom trkom na stazi Bukovo iznad Negotina, završen je šampionat Srbije na brdskim stazama.

Izvor:

Autor:

Default images

Dragoslav Milić iz Crne Gore u Audiju A4 ubedljivo najbržom vožnjom u drugom penjanju ka cilju, oduševio je više hiljada gledalaca, koji su uživali u majstorijama još 50 takmičara.

Na pravcu prema podvožnjaku Milić je doleteo brzinom od 164 km/h i na taj način stavio do znanja konkurenciji da je prvo mesto u generalnom plasmanu rezervisao za sebe.

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Jovanu Aćimiću u prototipu Osela, definitivno najatraktivnijem automobilu na stazi. Dušan Borković u Micubiši Lanseru devete evolucije, najbrži od domaći takmičar, koji je za vodećim posle tri vožnje kasnio sedam sekundi, u automobilu spremljnim za reli.

Jedino ozbiljnije izletanje u drugoj vožnji, na svu sreću bez posledica, imao je Laslo Hernadi u Micubiši Lanseru, gost iz Mađarske, kojem nisu svojstvene ovakve egzibicije. U blagoj desnoj krivini, pre spuštanja ka nadvožnjaku, izgubio je kontrolu i izleteo sa staze u pravcu šume, i parkirao se u krošnji drveta.

Darko Božilović u Opel Astri, vrlo raspoložen za takmičenje, osvojio je sedmo mesto u generalanom plasmanu i osigurao prvo mesto u klasi. U Jugićima su najbolji bili Radoslav Vukosavljević u klasi 2 i Miloš Spasojević u klasi 1.

Aleksandar Vidosavljević u Lanča Delti vrlo atraktivnim prolascima tokom vikenda u Negotinu ozbiljno je privlačio pažnju publike, ali nije imao sreće jer je u trećoj vožnji zbog kvara na automobilu morao da odustane.

Generalni plasman: D. Milić, J. Aćimić, D. Borković, B. Radić, B. Miljević, M. Strožić, D. Božilović, K. Trajkovski...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu