Subota, 25.01.2020.

13:35

Kirjos od sjaja do očaja i nazad – zakazan spektakl sa Nadalom!

Australijski teniser Nik Kirjos se plasirao u osminu finala Australijan opena pobedom nad Rusom Karenom Hačanovim.

Izvor: LN

Kirjos od sjaja do očaja i nazad – zakazan spektakl sa Nadalom!
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Kirjosu je bilo potrebno četiri sata i 26 minuta da savlada Hačanova rezultatom 3-2 u setovima – 6:2, 7:6(5), 6:7(6), 6:7(7), 7:6(8).

Australijanac je plasmanom u osminu finala, posle najdužeg meča u karijeri zakazao spektakl sa Rafaelom Nadalom, koji je prethodno "počistio" Pabla Karenja Bustu.

Napravio je čak 97 vinera, uz 52 neiznuđene greške, naspram protivnikovih 75 neuzvraćenih udaraca i 44 greške.

Kirjos je bio bolji i pri servisu, potšto je upisao 32 asa uz četiri duple greške, dok je Hačanov imao 21 as i pet duplih.

Kirjos je dobro počeo duel i u prvom setu napravio čak dva brejka, a da pritom protivniku nije dopustio ni jednu brejk šansu.

Publika je nosila Australijanca i gromoglasno navijala za njega, što je on maksimalno koristio i tokom drugog seta.

U tom periodu igre viđena je po jedna brejk lopta na obe strane, ali je odluka pala u taj-brejku – Nik je odigrao sjajno u polju na 5:5 i poveo sa 2-0. Australijanac je imao sve u svojim rukama, pošto je u trećem setu imao brejk prednosti od 4:2. Ipak, nekoliko gemova kasnije propisno je izgrešio i Hačanov je vratio brejk, a onda u taj-brejku spasao meč loptu, sačekao grešku protivnika i "preživeo".

Hačanov je jedini imao brejk lopte u četvrtom setu, ali ih nije iskoristio, pa se opet otišlo u taj-brejk.

Tu je viđena velika borba i, zanimljivo, čak šest mini-brejkova zaredom. Došao je Kirjos opet do meč lopte, druge u meču, ali je Rusu proradio servis, pa je par momenata kasnije opet sačekao grešku protivnika i duel uveo u peti set.

Apsolutno ništa nije razdvajalo Rusa i Australijanca u petom setu, pa se otišlo u novi taj-brejk, ovog puta "super taj-brejk" do deset poena. "Super taj-brejk" nije bio ništa drugačiji od prethodnih setova – izuzetni udarci sa obe strane, iz svih oružja, uz nenormalno zalaganje za duel koji je trajao preko četiri sata u tom trenutku.

Kirjos je napravio mini-brejk odmah na startu i poveo sa 3:0, ali se Hačanov vratio i čak i poveo sa 4:3.

Australijanac je vratio zaostatak, a veoma bitan mini-brejk Rus je napravio kada je poveo sa 8:7 – ipak, usledila je "bomba" iz bekhenda Kirjosa kojom je izjednačio na 8:8 i podigao "Melburn arenu" arenu na noge.

Rus je u narednom poenu napravio neiznuđenu grešku, izgubivši oba poena na svoj servis u tom momentu, a Kirjos je to kaznio i plasirao se u osminu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

10 h

Podeli: