Nova vest
Atletika

Subota, 19.03.2022.

14:35

Ukrajinka posle trijumfa: Zlato za moju zemlju, narod, vojsku

Jaroslava Mahučik je osvojila zlato u skoklu u vis na Svetskom dvoranskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ukrajinka posle trijumfa: Zlato za moju zemlju, narod, vojsku
Foto: Profimedia

Mlada skakačica je oduševila sve prisutne svojim skokovima, a za zlato joj je bio dovoljan skok od 202 centimetra.

Po završetku finala, bila je vrlo emotivna, ogrnuta zastavom svoje zemlje proslavljala je trijumf.

Pobedu je posvetila svojim sunarodnicima koji prilaze kroz teške trenutke.

"Pre svega, ovo je bilo moje prvo prvenstvo sveta u dvorani. Veoma sam srećna što sam osvojila, ovo je medalja za moju zemlju, narod, vojsku. Srećna sam što predstavljam Ukrajinu", izjavila je Jaroslava.

Otkrila je i sve šta se dešavalo od početka ratnih operacija u Ukrajini, 24. februara.

"Tog 24. februara, probudile su me dve eksplozije. Zvala sam roditelje, trenera, nisam znala šta se dešava, razumela sam da su Rusi započeli rat sa Ukrajinom. Bilo je teško, pobegli smo u selo na jednu nedelju, nismo razmišljali na trening, kao ni na to da ćemo učestvovati na prvenstvu sveta. Federacija nas je zvala i rekla da moramo da idemo u Beograd, da se borimo za Ukrajinu. Četiri dana sam putovala u Beograd iz Ukrajine. Idem u Nemačku posle takmičenja, nadam se da ću moći da se vratim u Ukrajinu što je pre moguće. Moj tata je konstantno pričao sa svojim prijateljima, koji su ga stalno pitali kako se ja osećam u svakom momentu", dodala je Mahučik.

Nije joj bilo lako da sve zaboravi i koncentriše se na zaletište i letvicu.

"Trener mi je rekao da moram da se koncentrišem na takmičenje i da ne razmišljam o Ukrajini i šta se dešava tamo. Morala sam da branim svoju zemlju na stazi. Uvek su tu dobre stvari koje mogu da uradim za svoju zemlju. I uspela sam, osvojila sam zlato za Ukrajinu. Naravno da sam imala sumnju u rezultat, kada je sve počelo u Ukrajini, nisam ni razmišljala o treningu i takmičenju. Došli smo ovde i htela sam da ostvarim dobar rezultat", zaključila je svetska dvoranska šampionka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu