Izvor: B92

Danas je u Grčkoj na moru uglavnom sunčano, a stanje u mestima koje je prethodnih dana pogodilo nevreme se postepeno normalizuje.

U pojedinim letovalištima koja su najviše nastradala i dalje se vide posledice poplava, a gradske plaže u tim mestima nisu za kupanje jer je more prljavo. U drugim pak, turisti ne čase ni časa, pa se kupaju dok bageri uređuju plaže.

Podsetimo, nestabilno vreme donelo je padavine celom Balkanu, a u najvećem problemu je Grčka, gde su mnoge plaže i ulice pod vodom, a bujica je nosila i automobile. Najpogođenije područje je Halkidiki, tačnije Sitonija gde su poplavljene kuće i drugi objekti. U Nikitiju su poplavljeni i putevi, a voda je odnela i jedno vozilo. U Agios Nikolaosu se izliva reka iz korita, a gosti jednog hotela su evakuisani kod mesta Pirgadikia.

“Prema proceni Generalnog konzulata Republike Srbije u Solunu, na području severne Grčke trenutno letuje više od 10 hiljada turista iz Srbije koji se, povodom padavina, do sada nisu obraćali Generalnom konzulatu“, rekli su nam pre dva dana iz Ministarstva spoljnih poslova.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.