Izvor: B92

Na hrvatskom primorju ima sve više srpskih turista, a prema podacima agencija, u prvih šest meseci hrvatsku obalu je posetilo je 46.592 turista koji su ostvarili 256.780 noćenja što je šest odsto više nego lane.

Prema turističkim agencijama, među najatraktivnijim letovalištima za srpske turiste su Istra, Poreč, Rovinj i Kvarner, kao i da su odlasci u Hrvatsku u najvećem broju slučajeva i dalje individualni.

Iako je ovog leta zabeleženo nekoliko incidenata i napada na turiste iz Srbije, u ministarstvu turizma Hrvatske naglasili su da se žalbe tih gostiju ne razlikuju mnogo od pritužbi turista iz ostalih zemalja.

Citira se izjava portparola ministarstva turizma koja kaže da je Hrvatska bezbedna turistička zemlja i da incidenti povezani s gostima iz Srbije brojčano ne odudaraju od broja incidenata koji se odnose na goste iz Nemačke, Slovenije i drugih zemalja.

Za reklamiranje Jadrana u Srbiji i manjim delom u BiH, Hrvatska je ove godine potrošila oko 230.000 evra, od čega je oko 130.000 izdvojeno za TV reklame, a ostatak na velike panoe u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.