Izvor: B92

U Inđiji su radi obogaćivanja turističke ponude nastavljeni radovi na izgradnji Keltskog naselja, saopšteno je danas iz te opštine.

Keltsko naselje prostiraće se na oko hekatar i po zemljišta i činiće ga ukupno 19 objekata - između ostalog i takozvane grnčarska, kovačka, seljačka i ratnička kuća.

Projekat se realizuje zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Turističke organizacije opštine Inđija.

Tim projektom Turistička organizacija želi da obogati turističku ponudu u samom gradu, a izgradnja Keltskog naselja na lokaciji pored zoološkog vrta u Inđiji, vrši se u nekoliko faza.

Prva faza je podrazumevala zemljane radove, kopanje jezera, postavljanje ulazne kapije, završetak nasipa kao i čišćenje i košenje terena.

U sadašnjoj fazi projekta planirano je uređenje zemljišta i izgradnjuaprvog objekta, odnosno replike keltske kuće, navodi se u saopštenju.

Razlog za to je interesantna istorijska priča i bogat arheološki materijal u vezi sa životom Kelta na teritoriji Inđije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.