Zbogom, fobije: Plaža na kojoj se turisti kupaju sa morskim psima

Konačno možemo da zaboravimo na traume iz detinjstva koje nam je izazvao Spilbergov film "Jaws". Naime, plivanje s morskim psima nikad nije bilo simpatičnije – barem ako pitate kupače na obalama latinoameričke države Belize.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.01.2022.

13:31

Zbogom, fobije: Plaža na kojoj se turisti kupaju sa morskim psima
Foto: Profimedia

Na severu zemlje, u plitkom useku koraljnog grebena, nalazi se prava mala oaza koja privlači ronioce, plivače, ali i morske pse i raže. Ovo podvodno područje prigodno je nazvano "Ulica morskih pasa".

Razlog zbog kojeg svi zajedno plivaju u ovom području i niko ne izlazi u suzama, jeste taj što su morski psi maleni i bezazleni.
Foto: Profimedia
Lokalci ih hrane, pa su se već toliko razmazili da prepoznaju zvuk motora broda i okupljaju se znajući da ih čeka ručak. Upravo ti trenuci su najbolji za proučavanje morskih pasa i kupanje s njima, bez da i sami postanete ručak.

Štaviše, morski psi su postali toliko druželjubivi da se nekad čini kako ih i vesele kupači i ronioci koji im se pridruže na dnu mora. Tome svedoče priče ronioca koji kažu kako su ih psi okružili i trljali im se o noge – poput mačaka!

Ipak, vodiči naglašavaju kako je ipak reč o morskim psima pa ako osećate strah radije ih gledajte sa sigurne udaljenosti. More u ovom području nije duboko, a čisto je i prozirno tako da imate prelepe fotke posle ove avanture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: