Skijanje na Jahorini: "Srbi su najdraži gosti" VIDEO

Olimpijska planina je već godinama tražena među srpskim turistima.

Izvor: B92

Petak, 17.12.2021.

15:16

Skijanje na Jahorini:
Foto: Printscreen/Prva TV

"Što se tiče gostiju iz regiona, Srbija je definitivno najbrojnija. U 2019. godini oborili smo sve rekorde što se tiče posećenosti Srbije. Prošla godina je svuda u svetu zabeležila pad u turizmu, pa i kod nas", rekao je Vladimir Klačar iz Turističke organizacije opštine Pale dodajući da su se prošle godine fokusirali na domaće turiste.

Skijaška sezona ove godine je počela 1. decembra i već se obaraju rekordi, a kako kaže, gosti iz Srbije su najdraži gosti i sigurno ih je sve više.

Opština Pale – turistički biser

Pored Trebinja i Banjaluke, opština Pale i Istočno Sarajevo su definitivno broj jedan što se tiče turističke ponude.

"Ovde su kapaciteti bili popunjeni početkom decembra", kaže on.

"Za novogodišnju noć se traži hotel više", ističe i kaže da su pripremili bogat zabavni program

Opština Pale, pored Jahorine, nudi pećinu Orlovaču (zimi je zatvorena, ali treba je spomenuti), kao i ski-centar Ravna planina, koji ima jednu od prvih gondola u BiH.

Cene

"Ipak je ovde povoljnije nego u Srbiji, za nijansu. I to je jedan od razloga zašto ovde ljudi dolaze. Od ski-karata do smeštaja u hotelima koji su na svetskom nivou, ali za jedan stepen jeftinije nego u regionu", kaže Klačar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: