Monte Mulini: Rovinj sa 5 zvezdica

Rovinj je dobio prvi ekskluzivni butik hotel sa 5 zvezdica, prilagođen najvišim standardima, sa smelim arhitektonskim rešenjima.

Izvor: B92

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2009.

06:40

Default images

Hotel je smešten u najlepšoj okolini Rovinja, na velikom šumovitom rtu Punta Corrente (Zlatni rt). Velelepna šuma je pod zaštitom države, a šetnja kroz uređene staze i hladovinu je prijatna čak i u najtoplijim mesecima.

Arhitektonsko rešenje Monte Mulinija proizveo je jedan od najpoznatijih studija na svetu – WATG (Wimberly Alison Tong & Goo), koji je dizajnirao više hotela nego ijedna firma na planeti.

WATG je najveću pažnju posvetio iskorišćavanju prirodnog svetla, tako da je pročelje hotela čini ogroman stakleni zid sa pogledom koji puca na more.

I ostali sadržaji u hotelu raspoređeni su tako da maksimalno naglašavaju spektakularan pogled. Barovi i restorani nalaze se na nižim visinama, sa prostranim terasama koji pružaju nezaboravan ugođaj, i uveče i preko dana.
UŽIVANJE TOKOM CELE GODINE

Monte Mulini je zamišljen kao hotel koji funkcioniše 12 meseci godišnje, pa je i paleta boja u hotelu adekvatna i u zimskim i letnjim mesecima – sjajna zlatna, krem bela, i različite nijanse ljubičaste.

S obzirom da je Rovinj pre svega letnja destinacija, posebna pažnja posvećena je tome da se gost oseća što udobnije i tokom sivih zimskih meseci - u centralnom atrijumu postavljeni su veliki kamini koji pružaju veći osećaj topline.

Iz svih soba se pruža spektakularan pogled, a gosti mogu birati one koje gledaju na otvoreno more, ili one iz kojih se vidi prepoznatljiv istorijski centar Rovinja.

Sobe su luksuzno opremljene – nameštaj je od orahovog drveta, a uzglavlja kreveta su presvučena jelenskom kožom.
VRHUNSKA HRANA I VINO

Hrana koja se sprema u hotelu zadovoljava najzahtevnije stomake, a vina najsuptilnija nepca. Hotel ima tri gastronomska punkta od kojih najviše odskače vinski Wine Vault gde se pored vrhunskih vina služi i francuska kuhinja.

U drugom restoranu služi se mediteranska kuhinja, uključujući i berberska jela sa severa Afrike, a postoji i lounge bar pored recepcije gde se uz jela takođe služe odabrana vina.

I JOŠ...

Za opuštanje u hotelu postoji wellness centar, na tri sprata u tri zone – art, beauty, i active.

Gostima je u ponudi tretman nege lice i tela sa profesionalnim kozmetičarima, fizioterapeutima, i aromaterapeutima. Neki od tretmana posebno su kreirani samo za hotel Monte Mulini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: