Nema TV prenosa "večitog derbija"

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2003.

13:37

Default images

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda doneo je odluku da televizijskog prenosa 120. "večitog derbija" neće biti, jer u klubu smatraju da derbi treba da se igra pred maksimalno popunjenim stadionom. Snimak utakmice biće emitovan na jednoj od televizija.

Zbog povećanog rizika, u prodaju će biti pušteno 37.300 ulaznica, dakle 20 posto manje od kapaciteta «Marakane». Cene ulaznica će biti 400 dinara «Zapad», 350 dinara «Istok», dok će se karte za severnu i južnu tribinu prodavati po ceni od 200 dinara.

Prodaja karata počinje u 10 časova na blagajnama stadiona «Crvene zvezde», dok će Partizan dobiti 500 karata.
Jedan od najboljih Zvezdinih igrača, Nemanja Vidić, smatra da je derbi idealna prilika da Zvezda popravi utisak i pokaže da velika bodovna prednost nije toliko realna:

»Nedeljni derbi nema takmičarski karakter, jer nam Partizan beži 19 bodova. Medjutim, razmišljamo samo o pobedi, ne samo da bi popravili utisak stvoren u ovoj sezoni, već i zbog toga što u derbiju Zvezda uvek ide na pobedu. Maksimalno smo motivisani, a činjenica je da na ovakvim utakmicama i pred popunjenim tribinama uvek igramo dobro. Derbi sa Partizanom i finale Kupa, su trenutno za nas najvažnije utakmice», kaže Nemanja Vidić.

Nenad Kovačević, smatra da igrači moraju da se oduže navijačima:
»O značaju derbija ne treba trošiti reči. Bez obzira na stanje na tabeli i formu ekipa, derbi ne gubi čar i neizvesnost. Motiv je veliki kod nas. Dolazi nam ekipa koja igra disciplinovano i efikasno. To je meč na kome se postaje igrač. Moramo da se odužimo navijačima, koji su nam tokom sezone praštali i kada je trebalo i kada nije», kaže Kovačević.

U četvrtak će u Crvenoj zvezdi biti održan sastanak na kome će se definisati svi detalji u vezi sa organizacijom utakmice. Derbi se igra u nedelju, 20. aprila od 16 časova i 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: