Poznata lokacija fabrike vakcina: Evo gde će se proizvoditi "Sinofarm" u Srbiji FOTO

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odredila je lokaciju za fabriku kineskih vakcina ''Sinofarm'' u okviru privredne zone ''Autoput'', u blizini Zemun Polja.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2021.

14:40

Poznata lokacija fabrike vakcina: Evo gde će se proizvoditi
Foto: Opština Zemun

Fabrika, u kojoj će se prvo pakovati ''Sinofarm'' vakcina, a kasnije i proizvoditi, biće zajedničko ulaganje Srbije, Кine i Ujedinjenih arapskih emirata. Predviđen je i pogon za proizvodnju PCR testova, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Planirana mesečna proizvodnja je dva miliona doza vakcine mesečno. Za fabriku koja će se graditi po sistemu ''ključ u ruke'', srpska strana će obezbediti zemljište i infrastrukturu.

Posle pribavljanja tehničke dokumentacije, opremanje lokacije u celini 1-Blok 11a u okviru Plana detaljne regulacije za područje privredne zone ''Autoput'' u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu biće povereno Institutu za puteve Beograd, kao najpovoljnijem ponuđaču, čiji će posao biti plaćen 61,78 miliona dinara bez PDV-a.

U odluci Vlade Srbije o izgradnji ove strateški važne fabrike ističe se da je investicija prioritet u borbi protiv kovida 19.

Кomunalno opremanje parcele 946/5 u К.O. Zemun Polje podrazumeva rešenje imovinsko pravnih pitanja, izradu tehničke dokumentacije koja je oročena na 25. oktobar i izgradnju pristupnih saobraćajnica, i to po hitnom postupku.

Ova kompletno grinfild investicija obezbediće dovoljne količine kineske ''Sinofarm'' vakcine ne samo za Srbiju, već i region.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: