Jazavičar smršao 18 kilograma i postao zvezda kalendara

Sećate se, pisali smo vam o gojaznom jazavičaru Obiju koji je imao 35 kilograma i koga je uzela veterinatska Nora Veneta i pomogla mu da smrša do prihvatljivih osam kilograma.

Izvor: B92

Petak, 12.12.2014.

18:21

Default images

Obi je sada postao prava inspiracija za pomoć životinjama u mršavljenju. Pre dve godine malo i debeljuškasto kuče je imalo 35 kilograma i sve vreme je morao da nosi odeću koja bi sprečavala da povredi svoj viseći stomak.

Kada ga je Nora usvojila u leto 2012. godine i stavila na pametnu dijetu, stvari su počele da se popravljaju. Danas, posle dve godine napornog rada i operacije kojom mu je otklonjen višak kože, sedmogodišnji jazavičar je težak zdravih 17 kilograma.

Sada je Obi zvezda inspirtivnog kalendara za 2015. godinu koji ima za cilj da motoviše ostale ljubimce i njihove vlasnike da zdravo izgube kilograme.

Nora, iz Portlanda, kaže:"Osećam se blagosloveno što sam deo Obijeve rehabilitacije i nadam se da on može da bude inspiracija za osobu ili životinju koja mora da izgubi kilograme. Mislim da je važno od malena naviknuti pse i decu na zdravu ishranu".
Jazavičari su obično teški oko 14 kilograma a Obi, tada star 5 godina bio je težak 35 kilograma što je duplo više od njegove normalne težine.

Pre nego što je došao kod Nore, bio je kod starijeg para koji ga je hranio kadgod bi zatražio a nisu mogli da ga šetaju zbog svog lošeg zdravstvenog stanja.

"Sigurno je da je bio voljen a njegovi prethodni vlasnici nisu mogli da kažu ne njegovim lepim velikim braon očima."

Kada ga je Nora usvojila, stavila ga je na strogu dijetu a nakon što je izgubio 18 kilograma trebalo je skinuti višak kože koji je ostao, piše News.com.au.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: