Napravite prirodni šampon za svog psa

Mirišljavi, čisti pas sjajne dlake jednostavno zrači srećom. Kao i njegov vlasnik. Ali, obično ne želimo ni da pomislimo na brojne hemikalije u šamponima za kupanje životinja. Zato igrajte na sigurno i sami napravite šampon...

Izvor: Index.hr

Utorak, 02.09.2014.

19:41

Default images

Ne samo da je jeftinije od kupovine skupocenih šampona, nego ćete znati i šta stavljate na psa, a upotrebom prirodnog šampona sačuvaćete i sva prirodna ulja koja sadrži koža vašeg psa.

Ono što vam je potrebno je: bočica, destilovana voda, merna posuda, sapun od maslinovog ulja i natrijum hidroksida, ulje čajevca i aloe vera gel.

Sipajte dve šoljice destilovane vode u bočicu, dodajte dve kašike sapuna (bilo koji sapun dolazi u obzir, ali bi ipak najbolja opcija bio sapun za bebe) i dobro promešajte.

Mešavini dodajte pola kašičice ulja čajevca i na kraju još jednu kašičicu aloe vera gela. Sve dobro promešajte, i mešavina je spremna za korišćenje.

Iako vaš pas verovatno neće s odobravanjem poći na kupanje, na kraju će vam ipak biti zahvalan.

Kupajte ga samo kada smrdi ili je prljav, jer prečestim pranjem može da se skine prirodni sloj ulja s pseće kože, a nakon nanošenja šampona se potrudite da ga temeljno isperete, jer sasušeni šampon može da mu osuši i iritira kožu.

Foto: Image courtesy of sixninepixels at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: