ZAPROKUL bi trebalo ukinuti?

Ministarstvo finansija i privrede sastavilo je spisak od dvadeset državnih tela koje bi trebalo da budu ukinuta, među kojima se nalazi i Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 01.09.2012.

20:25

Default images

U četvrtak je zakazana sledeća redovna sednica Vlade Srbije do kada su ministarstva dužna da dostave mišljenje o neophodnosti rada ovih tela. Vlada će potom odlučiti da li je potrebno da te ustanove i agencije i dalje postoje, piše Politika.

U ovom predlogu stoji da se delokrug tela predloženih za ukidanje preklаpа sа resornim ministаrstvimа i od rаnije postojećim orgаnimа. Takođe, u obrazloženju se navodi da su identifikovani mnogobrojni troškovi privrede i da je jedan od glavnih uzroka „uvođenje neosnovаnih i neoprаvdаno visokih nаknаdа koje nаplаćuju novoosnovаne аgencije, registri i drugi nosioci jаvnih ovlаšćenjа“.

Nа zаsedаnju, tvrde u ministаrstvimа, u kojimа su juče bili voljni dа pričаju o ovoj temi, nije bilo rаsprаve o spisku iz izvornog predlogа.

U predlogu koji je sastavilo Ministarstvo finansija predloženo je da se dvadeset tela ukine, sedam je predloženo za spajanje, a šest za razmatranje njihove neophodnosti. ZAPROKUL se nalazi u „grupi“ tela koja bi trebalo ukinuti.

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka osnovan je 1967. godine kao ustanova u oblasti kulture. Njena pretežna delatnost je istraživanje i razvoj u društvenim i humanističkim naukama. Od 1968. godine Zavod izdaje časopis KULTURA posvećen sociologiji kulture i kulturnoj politici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: