AFC DKSG učesnik u Holandiji

Akademski filmski centar Doma kulture Studentski grad iz Beograda učestvuje na 39. Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2010.

11:01

Default images

AFC DKSG učesnik je sastanka pod nazivom ,,Kino Climates, koji se održava od 30. januara do 3. februara u okviru 39. Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu.

Roterdamski filmski festival, u saradnji s organizacijom Nova Cinema iz Brisela, organizuje susret pod nazivom ,,Kino Climates” koji će doneti pregled današnje nezavisne filmske scene u Evropi. Prvi put više od trideset filmskih organizacija biće okupljeno ne samo da bi razmenili informacije nego i sa ciljem da stvore novu mrežu programa i autora.

Pod sloganom ,,Nije samo klimi potrebna naša briga, već i malim bioskopima”, na tribinama će biti vođeni razgovori o budućnosti malih bioskopa i pravljenju mreže.

U okviru tribina i okupljanja biće prikazani filmovi i performansi učesnika skupa.

Iz produkcije Akademskog Filmskog centra Doma kulture Studentski grad biće prikazani filmovi ,,Rapresent” Ivane Todorović (na fotografiji), film ,,251 - 249 = 2” grupe autora koji je nastao u okviru Pametnika, radionice etnološkog i arheološkog filma koja radi u okviru filmskog programa Doma kulture Studentski grad i spot ,,Cricketant-Nordur”, Milana Milosavljevića za muziku benda ,,Cricketant”.

Predstavnici Doma kulture Studentski grad u Roterdamu su Igor M. Toholj, urednik filmskog programa DKSG, Milan Milosavljević, organizator Akademskog filmskog centra i autor-urednik Akademskog filmskog centra DKSG Miodrag Milošević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: