Kultura

Petak, 26.01.2024.

13:13

Rodno Kraljevo slavi veliku Miru Trailović VIDEO

Rediteljka, osnivačica i upravnica pozorišta Mira Trailović rođena je u Kraljevu pre tačno 100 godina, a ostavila je neprocenjiv trag u pozorišnoj umetnosti Srbije i nekadašnje Jugoslavije

Izvor: B92, Prva TV

Rodno Kraljevo slavi veliku Miru Trailović VIDEO
Photo: Zorana Mandic/ATAImages

Alen Knežević iz Kraljevačkog pozorišta predstavio je plan za narednu nedelju i obeležavanje stote godišnjice rođenja velike Mire.

"Miru su zvali Buldožer u Bundi i njoj u čast Kraljevačko pozorište pravi mini-reviju. U prva dva dana igramo predstavu 'Frizer ćelave pevačice', 'Lekcija', zatim 'Čehovljeva soba' i na repertoaru je predstava sa najdužim naslovom 'Rasvetljavanje slučaja ubistva trovanjem u ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina', a potom imamo gostovanje Bitef teatra sa predstavom 'Mogućnost zabavljanja kod ptica'", rekao je Alen Knežević.

Više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu u nastavku teksta:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: