Kultura

Ponedeljak, 11.03.2013.

14:43

Ovako izgledaju nova Otvorena vrata

„Dobro došli u novi dom porodice Anđelić – Jakovljević. Dvadeset godina je malo da se nešto promeni, ali je dovoljno dugo da ništa ne bude isto.“

Izvor: Piše: Mladen Savkoviæ

Default images

Ovim rečima glumica Vesna Trivalić pozdravila je novinare na konferenciji održanoj 11. marta u prostorijama Kombank arene gde se već neko vreme snima nastavak popularne serije „Otvorena vrata“.

Dragoslav je renovirao stan u kojem je živeo sam sa sinom Vojkanom, da bi namamio bivšu ženu Katarinu da se useli u taj novi, konceptualno-umetnički prostor, osmišljen samo za nju. Međutim, pored Katarine odmah se useljavaju i njen brat Bata sa kćerkom Anom, a potom i nekadašnji komšija Ugrinović. Tako da se stvari ne odvijaju kako je Dragoslav planirao i tu počinje nastavak komedije...
Vrata stana porodice i dalje će biti stalno otvorena i kroz njih će ulaziti komšije, prijatelji, prevaranti, udvarači, klijenti i usputni prolaznici – stvarajući od te kuće tranzicioni cirkus.

„U našim odnosima ništa se nije promenilo, kao da smo imali pauzu od dvanaest dana. Međutim, zbog svega što se oko nas desilo, kao i zbog brojnih novina, pre svega novih likova, serijal će biti uzbudljiviji i bolji u svakom pogledu“, kazala je Trivalić u kostimu Cakane, sa prepoznatljivom repom na vrh glave, koja je posebno zbog ove uloge u Srbiju doputovala iz Dubaija.

Šaleći se sa ostalim kolegama, koji su sa novinarima razgovarali u pauzi snimanja, na setu nekoliko metara ispod zemlje, Trivalić otkriva da se duže vreme nije bavila glumom, pa se pribojavala kako će dočarati ulogu Cakane dvadeset godina kasnije.

PROČITAJTE: Otvorena vrata - nastanak brenda
„Ma, gluma je kao vožnja bicikla, ne zaboravlja se“, ubacuje se uz osmehe njen „serijski brat“, glumac Bogdan Diklić. Sa njim je saglasna i više ne tako mala Sofija Jović, koju smo zavoleli u ulozi pametnice, devojčice Milice. Jović je svoj život u Njujorku prekinula na kratko ne bi li se vratila u Beograd i ponovo srela sa dragim kolegama.

„Nisam nimalo razmišljala. Htela sam ponovo da vidim sve te ljude, pa je snimanje došlo kao odličan izgovor. Imala sam veliku tremu, jer u redu je da se kao devojčica – amaterka pojavite u takvoj seriji, a sasvim drugačije da se vratite među glučake veličine kao odrasla osobe bez većeg glumačkog iskustva“, ispričaka je Jović. „Ipak, želja da vidim sve njih je prevagnula.“

I dalje nalik Milici koju pamtimo, reklo bi se neznatno starija i znatno gracioznija, zbog brojnih obaveza Sofija u Beogradu neće provesti mnogo vremena. Njena Milica u seriji je postala majka, a njenu ćerku igra malena Teodora Jelisavčić. Milica je vremenom postala jedna od sporednih likova, ali se u ekipu glavnih glumaca ušunjala Anica Dobra za koju je napisan novi lik.
„Konačno će se i Anica Dobra skinuti na televiziji, gledaćemo je i u eksplicitnim scenama“, šalila se glumačka ekipa. Dobra je dodala da u njenom liku ipak neće biti ničega eksplicitnog jer je u pitanju proodična serija.

„Bilo je zabavno raditi sa ljudima koji su beskrajno duhoviti i pametni. To mi je pričinjavalo veliko zadovoljstvo jer nikada nisam radila ovakvu seriju“, priznala je ona. Njena uloga, kako je objasnila, biće svojevrsna kontra porodici Anđelić – Jakovljević.

Dobra je samo jedna od brojnih glumačkih novina, a Bojana Maljević (Ana) u ime producentske kompanije „Monte Royal“ dodaje da će se kroz planiranih šesnaest epizoda prošetati niz novih junaka. Tako ćemo gledati i Gordana Kičića, Branimira Brstinu, Seku Sablić, Milicu Mihajlović...

Pročitajte intervju sa Bojanom Maljević Srbija i fenomen Otvorenih vrata“
Junake sada zatičemo u novom, velikom renoviranom prostoru koji se naslanja na mali dvosobni stan koji je Dragoslav proširio - na industrijsko postrojenje susedne fabrike.

Budući da je mali stan Dragoslav nasledio od majke, te da se u njemu ništa ne sme dirati – nove epizode, kada je scenografija u pitanju, obeležiće sudar staromodnog stilskog nameštaja sa šustiklama, kitnjastim ramovima i komodicama i supermodernog njujorški dizajniranog lofta. U starom delu stana jedinu spavaću sobu deliće Bata i Vojkan.

Osim prostranog dnevnog boravka u loftu se nalazi i gigantsko Katarinino kupatilo povezano sa njenom sobom, tako da ona praktično ima stan u stanu.
Anina soba je istovremeno i studio u kome radi, prostor je podeljen je na njen spavaći i radni deo. On je taoistički sveden i u konturama i u bojama.

Sobu koju je Dragoslav namenio njemu i Katarini, sada deli sa Ugrinovićem. Dete Keti spava sa Cakanom i Anom, ali rado se ušunjava svakom u krevet. Nema dečiju sobu.

Kostimi naših junaka specifični su na jednak način kao u starom serijalu. Oni sada izgledaju kao moderna verzija tih kostima iz devedesetih, a nikako kao moderna odeća danas. Kostimi su posebno dizajnirani i sašiveni za naše junake.
Zanimljivo je da novu muziku za seriju potpisuje Vasil Hadžimanov, ali je cela ekipa jednoglasno odlučila da sačuva staru najavnu špicu sa upečatljivom Bajaginom numerom koja je postala zaštitni znak emisije.

Reditelji serije su Radivoje Andrić, Boban Skerlić i Miroslav Lekić, dok su na scenariju radili Ivan Lalić, Milan Puzić, Boban Skerlić, Miroslav Lekić (koji su pisali i stari serijal), ali i novi autori: Minja Bogavac, Zlatan Fazlagić i dr. Dramaturg serije je Vladimir Andrić. Nove epizode trebalo bi da gledamo od druge polovine aprila na Prvoj.

„Otvorena vrata“ započeta su u ratno vreme, u Srbiji obeleženoj sankcijama, hiperinflacijom, nacionalističkim divljanjem, uvođenjem demokratije, ubijanjem demokratije. Naizgled eskapistička, serija je jasno obeležila duh vremena, kroz humor čije se replike citiraju dan danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: