Vučić: Bez podrške elite zbog mene

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije dobro što elita zemlje ne podržava vladu zbog netrpeljivosti prema njemu i stranci koju vodi.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 08.03.2015.

12:09

Default images
Foto: Tanjug

"Kada sam govorio o eliti, mislio sam na deo ljudi koji podržavaju ovakav kurs Srbije, ali koji zbog politčkih odnosa i netrpeljivosti prema meni lično i stranci koju vodim (Srpska napredna stranke), imaju drugačiji odnos i prema državi", rekao je Vučić novinarima na beogradskom aerodromu.

"Smatram da to nije dobro, čak i one mere koje su najbolje i najzdravije ne nailaze na podršku samo iz tog razloga. Ne žalim se i ne kukam, prosto kažem da bismo mogli više posla da završimo", rekao je Vučić.

Kako je naveo, čak i one mere koje su najbolje i najzdravije samo iz tog razloga ne nailaze na podršku.

"Ja se zbog toga ne žalim i ne kukam, ja samo prosto kažem da bismo mnogo više posla mogli da završimo da takve podrške ima. Na žalost, nje nema, ali moramo da guramo dalje i nema tu neke velike filozofije", rekao je Vučić.

On je rekao da je narednih dana zakazano više protesta protiv vlade i ocenio da je to "lepo" i da je to je dokaz demokratske prirode srpskog društva, ali je dodao da bi voleo ti što preotestuju nešto i urade. Ali ni oni ne treba da brinu, poručio je premijer, jer ćemo raditi i za njih. Kako je rekao, završićemo i železaru i FAP i Azotaru.

Na pitanje da li ima šta da kaže na jučerašnje formiranje vlade u senci od strane DS-a, Vučić je kratko odgovorio: "Ništa".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je početkom marta u autorskom tekstu u dnevnom listu "Blic" ocenio je da vlada nema podršku društva ili bar njenog najelitnijeg dela da se "ide ka budućnosti".

Premijer Vučić i ministar Stefanovic su zajedno bili na aerodromu gde su pripadnicima granične policije čestitali 8. mart.

Premijer je poklanjao ruže, a ministar bombonjere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: