Bavarska se interesuje za migrante

Ministarka za Evropu i regionalne odnose Bavarske Beate Merk ponudila je podršku Srbiji za bolji rad granične policije.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

18:55

Default images

Funkcionerku nemačke savezne pokrajine je primio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a između ostalog razgovarali su o migracijama stanovnika Kosova i Metohije prema članicama Evropske unije.

Beate Merk ponudila je podršku Srbiji kroz zajedničko sprovođenje mera koje će doprineti boljem radu granične policije, kao i podršku u borbi protiv organizovanog kriminala i u vezi s drugim pitanjima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju MUP-a.

Stefanović je rekao da je potrebno pojačati kampanje u medijima da bi se migrantima stavilo do znanja da će njihovi zahtevi za azil u zemljama Evropske unije biti odbijeni.

Merk je navela da je Nemačka proglasila Srbiju za zemlju sigurnog porekla, što je pokazatelj rešenosti Srbije da istraje na evropskom putu, kao i rezultat uspešne saradnje dve zemlje.

Ona je istakla da Srbija uvek može da računa na podršku Bavarske na evropskom putu, pre svega kroz saradnju policija, piše u saopštenju.

Stefanović je obavestio Beate Merk o reformama Ministarstva unutrašnjih poslova i o koracima Srbije na putu evropskih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: