MUP:Nije bilo pritužbi u Majdanpeku

MUP saopštio da na teritoriji PU Bor, koja obuhvata i opštinu Majdanpek, u prethodnih deset dana nije podneta nijedna krivična prijava u vezi sa izborima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.08.2014.

18:00

Default images

Ranije danas, Demokratska stranka i Liberalno demokratska partija saopštile su da su aktivisti naprednjaka u Majdanpeku fizički napali pristalice LDP, uoči lokalnih izbora 7. septembra.

"Povodom navoda u medijima pojedinih političkih stranaka, MUP saopštava da na teritoriji čitave policijske uprave u Boru, koja obuhvata i opštinu Majdanpek, u prethodnih 10 dana nije podneta nijedna krivična prijava niti pritužba vezana za održavanje lokalnih izbora, niti je prijavljen bilo kakav incident vezan za izbore ili političke stranke", navodi MUP.

LDP je navela da su "funkcioneri i članovi SNS predvodjeni predsednikom Opštinske izborne komisije. fizički napali aktiviste stranke koji su u Majdanpeku obavljali predizborne radnje", dok su demokrate optužile naprednjake da tim napadom "nastavljaju recept koji je već oprobala i razradila na svim lokalnim izborima koji su održani u prethodne dve godine".

I Srpska napredna stranka negirala je optužbe i zatražila izvinjenje, a demokratama poručila da ih ne iznenadjuje još jedan pokušaj jeftinog sakupljanja političkih poena.

U Majdanpeku će 7. septembra biti održani lokalni izbori na kojima će gradjani moći da biraju izmedju sedam izbornih lista a LDP tvrdi da su "funkcioneri i članovi SNS predvodjeni predsednikom Opštinske izborne komisije fizički napali aktiviste LDP koji su u Majdanpeku obavljali predizborne radnje".

Gradjani Majdanpeka 7. septembra biraju 31 odbornika u lokalnom parlamentu, jer je Vlada Srbije 30. maja raspustila je Skupštinu opštine i obrazovala Privremeni organ za obavljanje neodložnih poslova do konstituisanja novih nakon izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: