Haradinaj: Slušaćemo Vilijamsona

Ramuš Haradinaj kaže da je Kosovo preuzelo zakonske obaveze da postupa prema nalazima istrage tužioca Klint Vilijamsona.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

19:37

Default images

Kandidat tri albanske parlamentarne stranke za kosovskog premijera, Ramuš Haradinaj je u intervjuu za prištinski “Ekspres“, komentarišući posetu Klinta Vilijamsona Kosovu i najavu da će biti podignutih optužnica, rekao da se Kosovo mora da ispuni sve zakonske obaveze koje proizilaze iz toga i da je to odlučila i skupština Kosova.

Vlijamson je juče u Prištini razgovarao s predsednicom Atifetom Jahjagom, zamenikom premijera Hajredinom Kučijem i ministrima unutašnjih poslova i odbrane, Bajramom Redžepijem i Agimom Čekuom, kojima je u kratkim crtama predstavio svoje nalaze.

On se, međutim, nije sastao sa odlazećim kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, javila je agencija Indeksonline, bliska vladi Kosova.

Vilijamson je, prema navodima prištinske štampe, u martu ispitivao Tačija u vezi sa istragom.

List "Koha ditore" tvrdi danas da je Vilijamson našao dokaze za odgovornost najmanje 10 bivših pripadnika OVK za ratne zločine nad civilima, uglavnom Srbima, ali ne i dovoljno dokaza koji bi podržali optužnicu za trgovinu organima.

Protiv nekih pripadnika OVK, uključujući i dva visoka oficira, biće podignute optužnice i za nestanak velikog broja Srba iz Zočišta i Orahovca, ali po pojedinačnoj, a ne komandnoj odgovornosti, te se očekuje da Tači biti oslobođen krivične odgovornosti.

Optužbe obuhvataju ubistva civila, zlostavljanje i njihovo držanje u neljudskim uslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: