Srbija mora da se dokazuje

Beograd bi trebalo da uveri pojedine zemlje EU da neće biti predstavnik ruskih interesa u Uniji, kaže za Danas analitičar Džejms Ker-Lindzi.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

08:05

Default images

Zvaničnici u Beogradu bi trebalo da pronađu način da uvere neke skeptičnije članice Evropske unije da Srbija u budućnosti neće biti predstavnik ruskih interesa u EU - navodi za Danas Džejms Ker-Lindzi, istraživač iz Londonske škole ekonomije i političkih nauka (LSEE), komentarišući posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Rusiji.

Lindzi ističe da je Rusija svesna kakav bi bio odgovor ukoliko bi rekla Srbiji da bira između evropske integracije i bližih ekonomskih i političkih odnosa sa Moskvom.

"Rusi, zapravo, vide korist jer će imati prijateljsku državu unutar EU. To predstavlja problem za Srbiju, jer će se pojedini u EU pitati može li se joj se verovati i da li se ona ponaša kao trojanski konj Kremlja“, upozorio je britanski analitičar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: