MSP: Kijev uvredio Srbiju

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je povodom promotivnog video spota Arsenija Jacenjuka, navevši da je naneta uvreda Republici Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 22.03.2014.

22:10

Default images

Kako je za B92 potvrđeno u Ministarstvu spoljnih poslova, Ministar spoljnih poslova, Ivan Mrkić, će zatražiti da otpravnik poslova ambasade Ukrajine u Beogradu dođe na sastanak u ministarstvo kako bi mu izneo naše mišljenje zbog takvog ponašanja sadašnjih vlasti u Kijevu.

U promotivnom videu u kome Jacenjuk objašnjava zašto bi Ukrajina trebalo da postane deo Evropske unije pojavljuje se karta na kojoj su izbrisane sve države bivše Jugoslavije i pripojene Hrvatskoj.

Privremeni premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk objasnio je, u promotivnom videu, zašto smatra da bi Ukrajina trebalo da postane deo Evropske unije, međutim, iako se u videu Srbija spominje u kontekstu otvaranja pregovora s Evropskom unijom, za ukrajinskog premijera ona na karti uopšte ne postoji.

Ipak, iako su mediji i šira javnost ovaj klip primetili juče, on je na Jutjubu objavljen još u septembru 2013. godine, pre eskalacije krize i promena u Ukrajini.

Snimak je napravljen i emitovan više meseci pre nego što je svrgnut predsednik Viktor Janukovič i pre nego što je Jacenjuk došao na mesto privremenog premijera Ukrajine. U trenutku objavljivanja klipa, Jacenjuk je bio šef glavne opozicione poslaničke grupe u ukrajinskom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: