SNS pobedila u Jagodini, KG, NS...

Prema preliminarnim rezultatima, SNS osvojila je najviše glasova u Kragujevcu, Novom Sadu, Užicu, Pirotu, Novom Sadu, Subotici, Jagodini, Čačku...

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 17.03.2014.

00:18

Default images

Tako je prema preliminarnim rezultatima, sa obrađenih 46 od 168 biračkih mesta za Srpsku naprednu stranku u Kragujevcu glasalo 54 odsto upisanih birača, rečeno je večeras Tanjugu u radnom telu RIK-a u tom gradu.

Daleko ispod SNS su Ujedinjeni regioni Srbije za koje je glasalo 12,8 odsto birača, dok je za Socijalističku partiju Srbije glasalo 11,3 odsto.

Za ostale stranke procenat birača koji su za njih glasali iznosi od 3,8 odsto do 2,9 odsto.

Prema do sada obrađenih 54,95 odsto glasova u Užicu, građani su Srpskoj naprednoj stranci dali 54,27 odsto glasova, izjavio je za Tanjug koordinator radnog tela za izbore Petar Vujadinović.

Prema njegovim rečima u Užicu su samo tri starnke prešle cenzus.

SNS je i u Novom Sadu, prema podacima te stranke, osvojila najviše glasova. Predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević izjavio je da je ta stranka na osnovu rezultata sa 36,55 odsto biračkih mesta u gradu osvojila 48,14 odsto glasova.

Vučević je kazao da su glasovi prebrojani na 72 od ukupno 197 biračkih mesta, te da je SNS osvojila ubedljivo najviše glasova.

On je naveo da iza nje sledi koalicija okupljena oko SPS sa 11,80 odsto, pa Nova demokratska stranka Borisa Tadića sa 9,37 odsto, Demokratska stranka sa 6,17 odsto i Demokratska stranka Srbije sa 4,95 odsto glasova.

I na osnovu rezultata Izbornog štaba SNS u Pirotu, sa obrađenih 27 od ukupno 86 izbornih mesta, ta stranka je na parlamentarnih izborima, po preliminarnim rezultatima u tom gradu osvojila 57,5 procenata glasova.

Kako je navedeno, slede SPS sa 14,57 i URS sa 9,84 odsto glasova.

Izbornu pobedu SNS-u čestitao je i predsednik opštine Pirot i potpredsednik URS-a Vladan Vasić, koji je dodao da je i na prošlim izborima URS na parlamentarnim izborima osvojio oko 12,5 procenata, a na lokalnim 35 posto.

"Videli smo optimizam u ljudima tokom kampanje, ali je očigledno da su "tihi glasači" SNS-a prelomili", kazao je Vasić.

U Subotici, prema prvim nezvaničnim rezultatima, koje objavljuje portal gradsubotica.co.rs, najviše glasova osvojile su liste SNS i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže taj portal, u Subotici je na izbore izašlo 48,31 odsto birača, a prema nezvaničnim podacima i obrađenih 40 odsto biračkih mesta, lista "Aleksandar Vućić - Budućnost u koju verujemo" osvojila je 31,79 odsto glasova, dok je lista "SVM - Ištvan Pastor" osvojila 31,23 odsto glasova.

Sledi lista koju predvodi Boris Tadić sa 9,74, lista SPS-PUPS-JS sa 5,67, dok je Demokratska stranka osvojila 4,29 odsto glasova Subotičana.

Sve ostale liste osvojile su manje od pet odsto glasova, dok je nevažećih listića bilo 3,81 odsto.

SNS je napravila veliko iznenađenje, pobedivši u Jagodini, gde je gotovo deset godina neprikosnovena Jedinstvena Srbija na čelu sa Draganom Markovićem Palmom.

"Prema nezvaničnom rezultatim, posle 89 odsto prebrojanih glasova sa 91 izbornog mesta, SNS je osvojila 46,2, a Koalicija SPS-PUPS-JS 37,5 odsto", izavio je večeras novinarima poverenik Gradskog odbora SNS Jagodine Nebojša Tatomir.

Preliminarni rezultati na parlamentarnim izborima, prema podacima CeSID-a u 22 sata, pokazali su da je SNS osvojila 48,8 odsto glasova građana, dok je koalicija okupljena oko SPS-a dobila 14 odsto glasova, a cenzus su prešle još Demokratska stranka i Nova demokratska stranka.

Demokratska stranka osvojila je 5,9 odsto glasova, dok je Nova demokratska stranka na ovim izborima, prema do sada obrađenim podacima, dobila 5,7 odsto glasova građana, saopštio je večeras izvršni direktor CeSID-a Marko Blagojević u Pres klubu Tanjuga.

Demokratska stranka Srbije osvojila je, prema tim podacima, 4,1 odsto glasova građana, Dveri 3,4 odsto, URS 3,3 odsto, a LDP 3,1 odsto glasova.

SVM Ištvan Pastor dobila je 2,2 odsto glasova građana.

Srpska radikalna stranka osvojila je dva odsto glasova građana, SDA Sulejman Ugljanin jedan odsto, Treća Srbija 0,5 odsto, Crnogorska parija -Josip Broz 0,2 odsto, Lista nacionalnih zajednica - Emir Elfić 0,1 odsto, Dosta je bilo - Saša Radulović 1,7 odsto, Koalicija građana svih naroda i narodnosti 0,1 odsto, Patriotski front Borislav Pelević 0,1 odsto, Ruska stranka-Slobodan Nikolić 0,2 odsto i Partija za demokratsko delovanje - Riza Halimi 0,5 odsto.

U Čačku je najviše glasova osvojila koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS), na drugom mestu je koalicija oko Socijalističke partije Srbije (SPS), a na trećem mestu je Pokret Dveri, saopštilo je radno telo Republičke izborne komisije (RIK) na osnovu obrađenih 35 od ukupno 105 biračkih mesta.

Kako je agenciji Beta rečeno, po podacima RIK-a, u Čačku je koalicija oko SNS-a osvojila 5.380 glasova, koalicija oko SPS-a 1.193 i Dveri 1.046 glasova.

Po 300 glasova osvojile su Demokratska stranka (DS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i Nova demokratska stranka (NDS).

Prema do sada obrađenim podacima, na izbore u Čačku izašlo je 51,61 odsto birača. U birački spisak Čačka upisano je ukupno 101.055 birača.

Po nezvaničnim rezultatima lokalnih stranačkih izbornih štabova, SNS je u Valjevu osvojio 53 odsto glasova, SPS ima oko 19, a DS oko 5,79 odsto.

DSS je na 4,28 odsto, NDS na 3,7, Dveri na 3,59, LDP na 3,1, URS na 1,86, a SRS na 1,65 odsto.

Odziv glasača je bio preko 52 odsto, a pravo glasa na 118 biračkih mesta imalo je gotovo 82.000 gradjana.

SNS ubedljiv u Topličkom kraju, pobedio u Žitorađi

Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu u sve četiri opštine Topličkog okruga, a najviše glasova je osvojila u Kuršumliji.

Prema podacima izbornog štaba Opštinskog odbora SNS, naprednjaci su u Kuršumliji osvojili 60,78 odsto glasova (5,800 glasova), dok je na drugom mestu Socijalistička partija Srbije (SPS) sa osvojenih 13,30 odsto.

Demokratska stranka Srbije (DS S) osvojila je sedam odsto glasova, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) 3,89 odsto, za Demokratsku stranku (DS) u Kuršumliji je glasalo 368 glasača, dok broj glasova za preostale stranke, nije prešao 200 glasova.

SNS je u Žitorađi osvojila 43 odsto glasova, Nova demokratska stranka (NDS) Borisa Tadića je sa 19 odsto glasova osvojila drugo mest, a iza je SPS sa 17 odsto glasova.

U Prokuplju SNS je osvojila 60 odsto glasova, dok je u Blacu za tu stranku glasalo 66 odsto birača. Socijalistu su u ta dva grada zauseli drugo mesto po broju glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: