Vučić: Odgovor na napad biće žestok

Aleksandar Vučić izjavio da je napad na pripadnike Euleksa zapravo uperen protiv Srbije i srpskog naroda i poručio da će odgovor države biti žestok.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 19.09.2013.

14:31

Default images

"To je pokušaj da se pokvari sve ono što je Srbija ostvarila u prethodnom periodu. Srbija nema pravo da ćuti i dopusti teroristima i ekstemistima da misle da su oni ti koji mogu da upravljaju Srbijom", rekao je prvi potpredsednik Vlade.

Vučić je rekao da je ovlašćen u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, da osudi zločinački akt ubistva litvanskog pripadnika Euleksa.

"Napad je uperen protiv srpskog naroda i Srbije i predstavlja njenu sramotu", rekao je Vučić. "Odgovor će biti žestok", zaključio je potpredsednik vlade.

Ako je neko mislio, rekao je, da će terorističkim aktom uspeti da zaustavi procese koji su započeti, "ako su mislili da će time da uplaše državu, ljude koji žele da izađu na izbore i normalne ljude na svojim ognjištima, grdno su se u tome prevarili", dodao je on.

"Srbija će, koliko može, pomoći u istrazi, a oni koji misle da takva nedela mogu da prođu treba da znaju da nikada neće imati skrovište na teritoriji Srbije", poručio je Vučić.

Napad je oštrim rečima osudio i premijer Srbije Ivica Dačić, koji je izjavio da napad na Euleks na severu Kosova predstavlja ekstremistički, a ne patriotski akt, koji nanosi štetu Srbiji u celini.

"To nije pucanje u Euleks, već u budućnost srpskog naroda na KiM, u budućnost Srbije i njenih građana. Napad na Euleks i Kfor? Kakva je perspektiva srpskog stanovništva na Kosovu pod tim uslovima? Oni koji su to uradili su neprijatelji Srbije", poručio je Dačić.

Prema Dačićevim rečima, ovakvo "ekstremističko ludilo", kojeg ima na svim stranama, može opasno da ugrozi mir, stabilnost i bezbednost na Kosovu.

"To je velika šteta za interese Srbije, pre svega srpskog naroda na Kosovu i vlada najoštrije osuđuje taj akt", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa češkim ministrom spoljnih poslova Janom Kohoutom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: