Vučić: Obnova starih prijateljstava

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić istakao je u Luandi da je Srbija evropska zemlja, ali da želi da obnovi stara prijateljstva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2013.

22:50

Default images

Ministar odbrane boravi u trodnevnoj poseti Republici Angoli, gde se sastao s ministrom odbrane Angole Kandido Pereira doš Santoš van Dunem.

Planirana je izgradnja vojne bolnice, izgradnja medicinskog logističkog lanca i fabričkog postrojenja za lekove, rehabilitacija i izgradnja vojne baze u Lubangu i osposobljavanje angolskih vojnih kadrova u oblasti vojnih nauka i medicine.

Tokom trodnevne posete, Vučić će razgovarati s ministrom odbrane Kandidom van Dunemom, načelnikom Generalštaba oružanih snaga, a primiće ga i šef države Eduardo doš Santoš. Kako navode lokalni mediji, planirano je potpisivanje više ugovora o vojnoj saradnji.

Vučić je u Angolu doputovao u nedelju, a po rečima ministra za infrastrukturu Serkejra de Žesusa, koji ga je dočekao u Luandi, glavni cilj posete je jačanje međudržavnih odnosa.

Vučić je uoči odlaska u Angolu rekao da firme iz Srbije očekuje ugovor o izgradnji vojnih bolnica i drugih vojnih objekata, vredan više stotina miliona dolara, i "dalje upošljavanje namenske industrije, posebno prodaju municije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: