"Je l pitaju Tačija za platformu?"

Premijer Dačić je izjavio da platforma Srbije o Kosovu nije tajna i da nije čuo da je neko pitao kosovskog premijera Hašima Tačija koja je njihova platforma.

Izvor: B92

Petak, 26.10.2012.

18:29

Default images

Predsednik Vlade Srbije smatra da platforma o Kosovu nije tajna, ali da ne treba javno da se iznosi dok su razgovori u toku.

On je rekao da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen.

Predsednik vlade se zalažio za to da se u mandatu ove vlade stvori osnov za konačno rešenje pitanja Kosova na osnovu legitimnih interesa i Srbije i Srba i Albanaca.

On je i danas ponovio u Sevojnu da Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova.

“Plašim se da protekom vremena mi samo gubimo u našoj pregovaračkoj poziciji”, poručio je Dačić.

Državni vrh održao je u sredu sastanak povodom platforme o Kosovo i Metohiju, a potpredsednik vlade Aleksandar Vučić je u četvrtak rekao da su učesnici sastanka od predsednika Republike Tomislava Nikolića dobili nacrt platforme, koji je mnogo konkretniji nego bilo koji prethodni i da predstavlja državnu tajnu. Opozicioni DS, LDP i DSS smatraju da je to "preteran potez."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: