Dodik odlikuje Koštunicu

Predsednik RS odlikovaće na Vidovdan u Banjaluci lidera DSS i bivšeg premijera Srbije Vojislava Koštunicu Ordenom Republike Srpske na lenti, saznaju "Novosti".

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2012.

21:47

Default images

To je najviše državno odlikovanje koje se dodeljuje za izuzetne zasluge prema RS, a 9. januara ove godine isto priznanje dobio je i doskorašnji predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić.

Pre njega, Dodik je prošle godine odlikovao i patrijarha srpskog Irineja tokom osvećenja novoizgrađene crkve Pokrova Presvete Bogorodice u modričkom naselju Višnjik.

Koštunica se, kako navodi list, odlikuje zbog izuzetnog doprinosa razvoju odnosa Srbije i RS u periodu dok je vodio vladu.

Dodik je više puta istakao da je Koštunica dokazani prijatelj RS i da je među najzaslužnijima za to što je "Telekom Srpske" prodat "Telekomu Srbija", čime je "omogućena dugoročna socijalna, ekonomska i politička stabilizacija RS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: