Gotovo glasanje, počinje pauza

Skupština Srbije je završila danas glasanje o nekoliko zakona, nakon čega bi trebalo da počne letnja pauza u radu parlamenta.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2011.

08:19

Default images

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović je, nakon završenog glasanja, zahvalila poslanicima na radu i poručila da će se ponovo videti "krajem avgusta ili početkom septembra".

Poslanici su danas usvojili Zakon o energetici i izabrali članove Saveta Agencije za energetiku.

Parlament je usvojio i izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju koje predviđaju osnivanje Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda kao posebne i nezavisne institucije.

Usvojene su i izmene zakona o zdravstvenoj zaštiti i o zdravstvenom osiguranju, kojima je proširen krug osoba koje ispunjavaju uslove da budu osiguranici i omogućeno pravo na promenu pola iz medinskih razloga o trošku fonda.

Parlament je potvrdio četiri sporazuma, među kojima su i dopune Opcionog protokola uz Konvenciju protiv torture i drugih surovih, neljudskih ili ponižavajućih kazni i postupaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: