Nastavlja se istraga protiv Ganića

Glavni državni tužilac BiH Milorad Barašin kaže da se istraga u slučaju protiv Ejupa Ganića nastavlja, uprkos odluci Okružnog suda u Vestminsteru.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2010.

11:43

Default images

Povodom odluke britanskog suda, koji je odbacio zahtev za Ganićevo izručenje Srbiji, Barašin je rekao da Ganić nije oslobođen.

"U pitanju je samo odluka o ekstradiciji po zahtevu Srbije", rekao je Barašin. Na pitanje da li to znači da se istražni postupak protiv Ganića nastavlja u BiH, Barašin je kratko odgovorio: "Dabome."

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je istom listu da je Ganić pod istragom Tužilaštva BiH u predmetu "Dobrovoljačka ulica".

"Što se nas tiče, Ganić je pod istragom Tužilaštva BiH u našem aktivnom predmetu 'Dobrovoljačka ulica'. To je njegov status. Pozitivna je stvar što će konačnu reč u celom slučaju reći pravosuđe BiH i što će o svemu odlučivati organi države BiH", rekao je Grubešić.

Na pitanje jesu li i dalje pod istragom i general Jovan Divjak, Stjepan Kljuić, Jusuf Pušina i drugi koje je Srbija sumnjičila, Grubešić je odgovorio da ne želi da govori o imenima, ali da je, pored Ganića, više osoba pod istragom Odeljenja za ratne zločine pri Tužilaštvu BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: