Delez kupuje udeo u Maksiju

Pregovori kompanije Delta i belgijskog trgovinskog lanca Delez o ulasku Belgijanaca na srpsko tržište, uskoro bi mogli da budu okončani, piše Blic.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2010.

21:48

Default images

Belgijski premijer Iv Leterm, posle današnjih razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem u Briselu, je najavio "idućih sati ili dana jedan novi važan sporazum".

Kako saznaje Blic, reč je o belgijskoj firmi i Delta Maksiju, a moguće je da će za početak biti dogovorena prodaja Tempo centara, posle čega bi mogla da usledi kupovina kontrolnog paketa akcija Delta Maksija.

Belgijski list Eho piše da Delez pregovara o kupovini do 50 odsto udela u Maksiju.

Portparolka Deleza je potvrdila da je ta firma zainteresovana za tržišta Balkana, ali je odbila da dalje komentariše informaciju o Delta Maksiju.

Delez je već prisutan u Rumuniji i Grčkoj, i, prema oceni Ehoa, kupovina Delta Maksija bi je učinila važnim igračem u regionu, prenosi Blic u sutrašnjem broju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: