Ljajić: Jačanje SDP-a

Lider SDP-a Rasim Ljajić zadovoljan je rezultatima koje je SDP postigao na lokalnim izborima u Beogradu i najavljuje jačanje stranačkih odbora u celoj Srbiji.

Izvor: Beta, Politika

Četvrtak, 11.06.2009.

00:56

Default images

"Naš izlazak na izbore u Beogradu može se tretirati kao neka vrsta nove ponude. Mi smo tek iskoračili iz regiona na veliku političku scenu", kazao je Ljajić za "Politiku". On je rekao da će Sandžačka demokratska partija nastojati da se predstavi kao državotvorna stranka koja će delovati na teritoriji cele Srbije.

"Razmišljamo i o promeni imena stranke, što podrazumeva jasniju socijaldemokratsku profilaciju. To će biti praćeno razvojem stranačke infrastrukture po celoj Srbiji", kazao je on i naveo da što je stranka jača više će moći da pomogne i Sandžaku.

Na pitanje s kim će pregovarati o koaliciji u Zemunu i Voždovcu, Ljajić je kazao da će prvo razgovarati sa Demokartskom strankom, koja je, kako je naveo, "strateški partner" SDP-u, ali da računa i na Socijalističku partiju Srbije i Liberalnodemokratsku partiju.

"Računamo i na SPS i LDP, a ako nas budu zvali naprednjaci, razgovaraćemo i sa njima. Jedino sa radikalima neće biti razgovora", rekao je Ljajić.

Upitan kako je SDP vodio kampanju u Beogradu pošto nema razvijenu infrastrukturu, on je kazao da je stranka postigla uspeh sa dva štanda, četiri TV spota od po 12 sekundi i sedam bilborda.

"Da smo imali bolju infrastrukturu, postigli bismo više. Sve stranke su ove izbore tretirale kao parlamentarne izbore, u kampanju su išli i predsednici i visoki funkcioneri. Mi smo u kampanji predstavljali ljude koji su stvarno kandidati. Ispao sam naivan jer sam se pojavio samo na završnoj konvenciji u Zemunu", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: