Razrešeni koordinatori na Kosovu

Zbog odbijanja pojedinih koordinatora na Kosovu da predaju vlast Vlada Srbije donela je posebnu odluku o njihovom razrešenju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.08.2008.

00:31

Default images

Naime, iako im je formiranjem skupština opština prestao mandat, neki koordinatori odbijali su da novim vlastima predaju pečate i ključeve od kancelarija i službenih vozila. Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović za B92 kaže da je, posle opstrukcije od strane pojedinih koordinatora, uspostavljena nova lokalna vlast.

"Bilo je potrebno malo vremena da se saberu rezultati izbora i da se Vlada pripremi za ovaj potez. Sasvim je logično da, nakon lokalnih izbora 11. maja, za koordinatore više nema mesta u tom svojstvu", kaže Ivanović.

Formiranjem skupština opština prestao je mandat koordinatorima na Kosovu, međutim, bilo je potrebno da ih Vlada Srbije posebnom odlukom razreši kako bi pojedini koordinatori pristali da napuste radna mesta, kaže za B92 narodni poslanik Ljubomir Kragović.

On je, kritikujući rad koordinatora na Kosovu, ocenio da su to bili partijski ljudi, koji nisu radili u opštem interesu.

RIK je imao mandat da sprovede izbore na Kosovu i izda uverenja opštinskim odbornicima, ali - partijskim odlukama o preimenovanju - mnogi odbornici u skupštinama zbog prestanka mandata RIK-a, mimo zakona, učestvuju u radu skupština opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: