DSS: Vlada Koštunice garant razvoja

Predstavnici koalicije DSS-NS, Slobodan Samardžić i Radomir Naumov, izjavili su da će nova vlada Srbije, na čelu sa Vojislavom Koštunicom, biti garant razvoja.

Izvor: B92

Subota, 19.04.2008.

17:03

Default images

Oni si naveli da će ta vlada biti i garant očuvanja integriteta i nastavka evropskih integracija Srbije. U protekle četiri godine ostvaren je najveći progres u razvoju Srbije u poslednjim decenijama, rekao je Samardžić u Prijepolju, u okviru kampanje za parlamentarne izbore.

On je dodao da je ostvaren konstantni privredni rast i društveni proizvod od pet do šest odsto, najveći u Evropi, da su istitucije bile stabilne i da je počela ozbiljna borba protiv korupcije.

Prema rečima Samardžića, jedina garancija da će biti nastavljeni ovi rezulati jeste da Vojislav Koštunica i Velimir Ilić ostanu na svojim funkcijama i u budućoj vlasti.

Naumov je kazao da će ravnomerni razvoj biti jedan od prioriteta i buduće Vlade i da će biti nastavljena gasifikacija cele Srbije "zbog čega je važno da kroz našu zemlju prođe magistralni gasovod".

I Prijepolje će, kao značajni duhovni centar, prema njegovim rečima, dobiti značajnu pomoć države, kao i manastrir Mileševa, koji su nalazi u neposrednoj blizini tog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: