KONACNI REZULTATI CRNOGORSKIH IZBORA

Izvor: B92

Subota, 05.05.2001.

15:51

Default images
Republicka izborna komisija saopstila je u subotu konacne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori odrzanih 22. aprila, javlja dopisnik Radija B92. Predsednik komisije Stevan Damjanovic rekao je da je najveci broj skupstinskih mandata - 36, od ukupno 77, osvojila je izborna lista "Pobjeda je Crne Gore – demokratska koalicija Milo Djukanovic". Koalicija "Zajedno za Jugoslaviju" osvojila je 33 mandata. Liberalni savez sest, dok su dve albanske nacionalne partije, osvojile po jedan mandat. Najavljeno je da ce RIK od parlamentarnih stranaka odmah zatraziti da saopste imena kandidata za poslanike kako bi se utvrdile poslaniccke liste. Konstitutivna sjednica novog saziva republicke Skupstine, na kojoj ce se verifikovati mandati poslanika i izabrati predsjednik parlamenta, trebalo bi da se odrzi najkasije do 15. maja, dok se formiranje nove crnogorske Vlade ocekuje oko 20. ovog mjeseca.

Pozivajuci se na izvore iz koalicije "Pobjeda je Crne Gore", crnogorski mediji najavljuju da bi vec u subotu mogli poceti razgovori najvisih funkcionera DPS-a, SDP-a i Liberalnog saveza o preciziranju pojedinosti o buducem koalicionom sporazumu za formiranje nove Vlade. Predsjednik IO DPS-a Miodrag Vukovic, medjutim u izjavi drzavnoj televiziji nije mogao precizirati termin za pocetak razgovora, ali da se oni mogu ocekivati u narednih nekoliko dana. Ni u Liberalnom savezu nijesu mogli precizno reci kada ce se sastati sa celnicima koalicije "Pobjeda je Crne Gore", te da jos zvanican poziv na razgovor nijesu dobili. Prema informacijama iz vrha koalicije DPS-a i SDP-a, jedna od najspornijih stvari je funkcija pomocnika ministra unutrasnjih poslova za drzavnu bezbjednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: