Subota, 23.12.2023.

18:00

Udar na vojnu bazu: Eliminisani vojnici

Najmanje 12 turskih vojnika ubijeno je u napadu na bazu na severu Iraka u protekla dva dana, saopštilo je danas tursko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Default images
EPA-EFE/SOHAIL SHAHZAD 7274

Turska je navela da su bazu, koja se nalazi blizu Hakurka, napali pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK) u petak, preneo je Rojters.

Ministarsvo je saopštilo da je u toku vojna operacija, kao odgovor na napad na tursku bazu, preneo je ranije portal "Midl ist aj".

Vojska je izvela vazdušne napade na ciljeve PKK, i neutralisala najmanje 13 militanata PKK u sukobima, koji su u toku, navelo je Ministarstvo u saopštenju na mreži X (Tviter). Ministarstvo je navelo da je sedam militanata ubijeno u petak. "Naša borba protiv terorističke organizacije PKK/YPG će se nastaviti svuda, dok se ne neutrališe poslednji terorista", naveli su iz Ministarstva. YPG je PKK-ova podružnica u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: